Středověk neskončil, středověk trvá...

Bílkový hřbet s Margotkou

13.12.2014 01:13

6 bílků

špetka soli

120 g moučkového cukru

140 g hrubé mouky

na špičku nože prášku do pečiva

60 g másla

1 Margot

Z bílků a soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, zchladlé rozpuštěné máslo a hrubě nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ni nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě neztuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode