Středověk neskončil, středověk trvá...
Grilovaný hermelín
07.05.2017 10:55
- hermelín
- 2 stroužeky česneku
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Připravíme si kousek alobalu, do kterého nakonec hermelín zabalíme. Do nádoby na marinádu nalijeme olivovy olej, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a grilovací koření.
Touto směsí potřeme celý hermelín, nezapomeneme na jeho okraj, a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme zhruba hodinu odležet.
Po té položíme hermelín (pořád v alobalu) na rozpálený gril a grilujeme z každé strany 5-10 minut. Nakonec hermelín rozbalíme a podávame. Jako přílohu doporučuji chleba.
- Poznámka: Moje zkušenost je, že na grilování je super Olmín. Je vyšší než běžný sýr s bílou plísní na povrchu a neroztéká se tak moc. :)