Středověk neskončil, středověk trvá...

Archiv článků
13.09.2018 22:12
Seděl jsem u stolu a světlo svíce matně osvětlovalo knihu vězňů. Dnes jsem měl vyšetřovat jednu obzvláště zatvrzelou kacířku. Pročítal jsem se spisem a přemýšlel o postupu výslechu. Už ráno jsem se rozhodl, že tento případ si nechám až na konec dne. V kobkách pod klášterem bylo chladno a já si...
—————
07.05.2017 10:58
Přidala jsem vyzkoušený recept na grilovaný hermelín. :)
—————
07.05.2017 10:55
hermelín
2 stroužeky česneku
grilovací koření
sůl
pepř
olivový olej
Připravíme si kousek alobalu, do kterého nakonec hermelín zabalíme. Do nádoby na marinádu nalijeme olivovy olej, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a grilovací koření.
Touto směsí potřeme celý hermelín,...
—————
13.12.2014 01:20
Dnes přibyl pro změnu bílkový chlebíček s Margotkou. Moc dobré a prima způsob jak se zbavit bílků co zbudou po vánočním pečení. :)
—————
13.12.2014 01:13
6 bílků
špetka soli
120 g moučkového cukru
140 g hrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
60 g másla
1 Margot
Z bílků a soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, zchladlé rozpuštěné máslo a hrubě nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané...
—————
08.12.2014 20:35
Dnes jsem přidala recept na domácí Bayleis. Je najitý na netu, malinko upravený a vyzkoušený. Dobrou chuť a moc se neopijte. Z daného množství surovin je kolem 1,5 l likéru.
—————
08.12.2014 20:30
2 karamelová salka
1/2 l mléka
1 karamelový pudink
1/2 l rumu
Uvaříme podle návodu pudink, mícháme do schladnutí, aby se nám neudělal škraloup. Nebo vychytávka od děvčat z Babo raď, přikryjeme folií nebo mikrotenovým sáčkem, aby se k němu nedostal vzduch. Ušetříme si míchání. Po vychladnutí...
—————
25.10.2013 15:49
Vzhledem k tomu, že se server Lide.cz rozhodl, že zruší chatové místnosti a fóra a stane se megaseznamkou či co to vlastně má být za příšernost, naše místnůstka po 235 dnech zanikla a přemístili jsme se na Xchat. Snad se nám tu bude dařit. Držte nám palce. Zvířa, Zuzi, kníže, Hafák a spol.
—————
12.01.2013 01:41
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 + 1 vejce (2 do těsta, 1 na potření)
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedĺé sody
Na polevu:
1 bílek
150 g moučkového cukru
V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto...
—————
08.12.2012 19:41
3 žloutky
1 vanilkový cukr
1 slazené kondenzované mléko
1 neslazené kondenzované mléko
1/4 l rumu
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 min. šleháme, nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme chladit do lednice.