Středověk neskončil, středověk trvá...

Archiv článků

13.09.2018 22:12

Inkvizitor (by Darklord)

Seděl jsem u stolu a světlo svíce matně osvětlovalo knihu vězňů. Dnes jsem měl vyšetřovat jednu obzvláště zatvrzelou kacířku. Pročítal jsem se spisem a přemýšlel o postupu výslechu. Už ráno jsem se rozhodl, že tento případ si nechám až na konec dne. V kobkách pod klášterem bylo chladno a já si...
07.05.2017 10:58

Grilovací sezona začíná

Přidala jsem vyzkoušený recept na grilovaný hermelín. :)
07.05.2017 10:55

Grilovaný hermelín

hermelín 2 stroužeky česneku grilovací koření sůl pepř olivový olej Připravíme si kousek alobalu, do kterého nakonec hermelín zabalíme. Do nádoby na marinádu nalijeme olivovy olej, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a grilovací koření. Touto směsí potřeme celý hermelín,...
13.12.2014 01:20

A další recept

Dnes přibyl pro změnu bílkový chlebíček s Margotkou. Moc dobré a prima způsob jak se zbavit bílků co zbudou po vánočním pečení. :)
13.12.2014 01:13

Bílkový hřbet s Margotkou

6 bílků špetka soli 120 g moučkového cukru 140 g hrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva 60 g másla 1 Margot Z bílků a soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, zchladlé rozpuštěné máslo a hrubě nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané...
08.12.2014 20:35

Nový recept

Dnes jsem přidala recept na domácí Bayleis. Je najitý na netu, malinko upravený a vyzkoušený. Dobrou chuť a moc se neopijte. Z daného množství surovin je kolem 1,5 l likéru.
08.12.2014 20:30

Domácí Baileys

2 karamelová salka 1/2 l mléka 1 karamelový pudink 1/2 l rumu Uvaříme podle návodu pudink, mícháme do schladnutí, aby se nám neudělal škraloup. Nebo vychytávka od děvčat z Babo raď, přikryjeme folií nebo mikrotenovým sáčkem, aby se k němu nedostal vzduch. Ušetříme si míchání. Po vychladnutí...
25.10.2013 15:49

Změna působiště

Vzhledem k tomu, že se server Lide.cz rozhodl, že zruší chatové místnosti a fóra a stane se megaseznamkou či co to vlastně má být za příšernost, naše místnůstka po 235 dnech zanikla a přemístili jsme se na Xchat. Snad se nám tu bude dařit. Držte nám palce. Zvířa, Zuzi, kníže, Hafák a spol.
12.01.2013 01:41

Perníčky měkké hned po upečení

400 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 2 + 1 vejce (2 do těsta, 1 na potření) 100 g Hery 2 lžíce rozpuštěného medu 2 lžičky perníkového koření 1 lžička jedĺé sody Na polevu:  1 bílek 150 g moučkového cukru V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto...
08.12.2012 19:41

Vaječný koňak

3 žloutky 1 vanilkový cukr 1 slazené kondenzované mléko 1 neslazené kondenzované mléko 1/4 l rumu Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 min. šleháme, nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme chladit do lednice.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode